Bijbelcursus met een visie

Bijbelcursus met een visie

Geliefde broeders en zusters!

We zijn gestart met de Bijbelcursus in Kleinwalsertal. De cursus wordt gehouden in het uiterste puntje van het dal, namelijk in Baad, in het vakantiehuis Ott, dat direct naast de Expositurkirche St. Martin staat.

Op dit moment hebben we 3-4 deelnemers (mijn Bernadette niet meegerekend), die tot onze familie behoren. Wij hopen en bidden, dat ze ook in geestelijke zin familie worden. Ik kan wel zeggen, dat zij zeer geïnteresseerd zijn in het Woord van God. Als ik naar het kleine bergkerkje naast hun huis kijk, denk ik al aan de volgende zomer, om daar (‘s middags) kerkdiensten te houden.

Waarom rijd ik 100 km naar een klein bergdorpje op 1200 m boven de zeespiegel? Omdat zij het willen en ik de kans grijp om ook daar Gods Woord te verkondigen. Ik heb niet alleen van mijn God de opdracht gekregen, maar ook van onze kerkorde om nieuwe gemeentes te stichten.

Route Bijbelcursus Kleinwalsertal

Toen de Contrareformatie Oostenrijk meer dan 400 jaar geleden overviel, bleef het gereformeerde geloof slechts in enkele bergdorpen over. Waarom? Omdat de evangelisten zich daar naar boven hebben gewaagd, de vervolgers gelukkig niet.

 

Hartelijke groeten,
Reinhard, dominee met een visie

Next Post Previous Post

Comments are closed.