ERKWB Neuhofen

“Dat onze kleine gemeente nog altijd bestaat, is voor ons een teken van God, dat er nog steeds tijd is voor echte reformatie.”

Alessandro BrunelMitglied ERKWB Neuhofen

Neuhofen, een gemeente met een missionair karakter.

De gemeente

Vijfendertig jaar geleden begon het werk van de SSRO met het ondersteunen van de Evangelisch Reformierte Kirche van Neuhofen en haar predikant ds. Reinhold Widter.
In die 35 jaar groeide de ERKWB uit tot een klein kerkverband met inmiddels zes kerken. De kleinste daarvan is de kerk van Neuhofen. Een gemeente met kleine kracht, maar trouw aan Gods Woord (zoals in Openbaring 3:8 van de gemeente in Filadelfia gezegd wordt). Sinds 2000 is de gemeente van Neuhofen, op een korte periode na, vacant. De broeders en zusters bidden al jarenlang niet om een gemeente-pastor, maar om een missionaire predikant.

Neuhofen telt rond de 5000 inwoners en ligt niet ver van Linz, de hoofdstad van de deelstaat Ober-Österreich. De politieke gemeente Neuhofen is sterk Rooms-katholiek gestempeld.

Adres/Bereikbaarheid

Kerkgebouw:
Steyrerstraße 35,  A-4501
Neuhofen an der Krems

Website:
www.reformiert.at

Email:
kirche.neuhofen@reformiert.at

De dominee

Groot is onze blijdschap dat ds. Jan Berend Wilmink zich door de HERE geroepen voelt om de laatste vier jaar als predikant de gemeente van Neuhofen te willen dienen. Zijn missionaire hart ging al langer naar Oostenrijk uit.
Op Deo Volente 27 maart 2022 hoopt hij in Neuhofen intrede te doen.
Ds. Wilmink gaat voor 70% in Neuhofen en omgeving als missionair predikant aan het werk. Nu is Oostenrijk een duur land om te wonen. De totale traktementskosten van ds. Wilmink zullen ongeveer € 52.500 per jaar bedragen. Via eigen sponsoring zal hij zelf minstens € 12.500 bij elkaar brengen. Voor de overige € 40.000 per jaar wil de SSRO de komende vier jaren garant staan.

Missie voor Neuhofen

Maar … dat kan niet zonder uw hulp. Als SSRO ondersteunen we al de kerken van Rankweil, Basel en Graz voor in totaal € 150.000 per jaar. Met de € 160.000 extra ondersteuning aan de kerk van Neuhofen voor de vier jaren dat ds. Wilmink daar het Evangelie brengt, komt de bodem van onze kas over vier jaar in zicht.
Daarom doen wij een vrijmoedig beroep op u.
Helpt u mee om dit missiewerk in Neuhofen mogelijk te maken?  Gedenk de gemeente van Neuhofen en ds. Wilmink in uw gebeden en geef wat u missen kunt.
U kunt uw gift overmaken op NL34 RABO 0312 8935 07 tnv SSRO ovv “Neuhofen 2022-2025”.

Of doneer direct met iDeal door op onderstaande button te klikken!

Nodig per jaar: € 59.150
Stand per 1 april 2024: € 5.110

Looptijd project: maart 2022 t/m maart 2026