Gods wegen zijn ondoorgrondelijk!

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk!

Een lied van William Cowper (1731-1800) heet: “God werkt op ondoorgrondelijke wijze om Zijn wonderen te verrichten.” Als gemeente van Basel hebben we dit recent kunnen ervaren. En ik denk dat het geen overdrijving is om te zeggen dat door deze ervaring het geloof van ons allemaal versterkt is.

Dit schrijft dominee Kurt Vetterli uit Basel in een e-mail die we vorige week ontvingen. Hij verteld:

‘Een echtpaar uit onze gemeente; Severin en Nicole Hirt, verwachtten medio mei hun eerste baby. Ongeveer tien dagen voor de uitgerekende datum kondigde de geboorte zich aan. Nicole ging op verzoek van de verloskundige naar het ziekenhuis, want die vond het voor een bevalling nog te vroeg. Diverse testen die werden uitgevoerd, toonden aan dat de baby bijna tot geen hartslag meer had. Een spoedkeizersnede werd uitgevoerd. Het meisje, Anna Carolina genaamd, moest gedurende 11 minuten worden gereanimeerd en het was een wonder dat zij het heeft overleefd. Hierna werd de baby naar de intensive care gebracht waar men haar in een hyperthermisch coma bracht, ze werd aangesloten aan de kunstmatige beademing en kreeg sondevoeding. Daarnaast was haar bloedsomloop onstabiel en had ze een longontsteking. Het was nog niet duidelijk welke gevolgschade haar kleine hersenen hierdoor aan hadden opgelopen.

Ondertussen bad de gemeente onophoudelijk voor dit jonge gezin. Geleidelijk aan werden er diverse tests uitgevoerd in het ziekenhuis, die steeds een verheugende uitslag hadden. Uiteindelijk werd er geen schade aan de hersenen vastgesteld! De beademing en sondevoeding werden beetje bij beetje afgebouwd. Niemand had verwacht dat de kleine Anna zo goed en zo snel zou herstellen. Het ziekenhuispersoneel moest erkennen dat God een groot wonder gedaan had. Ongeveer drie weken na de geboorte mochten we het kleine gezin al in ons midden verwelkomen tijdens de kerkdienst. Wat hebben wij toch een geweldige grote God!

Natuurlijk: we hadden nooit gewenst dat er iets met onze broeder en zuster zou gebeuren! We hebben immers altijd gebeden voor een goede zwangerschap en een probleemloze bevalling. Maar God wilde het anders. Hij wilde zichzelf op een andere manier verheerlijken, op Zijn tijd en wijze. En we hebben Hem daardoor zo anders en zo beter leren kennen dan wanneer het allemaal volgens onze verwachtingen gegaan zou zijn!’

Next Post Previous Post

Comments are closed.