Winterthur

Zwitserland | Bazel

De gemeente
De ERKWB-gemeente in Winterthur is in 2005 gesticht. Twee families uit de omgeving van Winterthur hadden zich enkele jaren daarvoor al aangesloten bij de gemeente in Rankweil. Er bestond in de omgeving namelijk geen enkele gemeente die niet door de liberale theologie beïnvloed was.  Hoe langer hoe meer groeide het verlangen om ook in Zwitserland een gereformeerde kerk op te bouwen. Dit werd mogelijk toen er een dominee beroepen kon worden.

De gemeente ervaart het kerk-zijn als een rijke zegen en zet zich in om nog meer mensen die genade van God te brengen.

De dominee
Dominee Thomas Reiner is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw Brigitte vier kinderen. Hij studeerde aan het Theologisch Seminarium St. Chrischona in Basel en was een paar jaar verbonden aan een ‘Freikirche’.

In 2005 nam hij met veel plezier het beroep aan om als dominee te gaan werken in de ERKWB-gemeente in Winterthur. Al een paar jaar voordat hij beroepen werd merkte hij dat hij graag een gemeente wilde dienen met een gereformeerde grondslag. Hij zei: ”Als mens die door God en Zijn Woord gegrepen is, is het mijn diep verlangen om andere mensen te wijzen op die rijke zegen die in Christus te vinden is.”

Adres/bereikbaarheid

Kerkgebouw:
Schlachthofstrasse 19,
8406 Winterthur

Website:
winterthur.erkwb.ch

Email:
threiner@erkwb.ch